Årets Artister 2017

Steinar Albrigtsen - "Fra A til Nå" - Featuring Monika Nordli

Steinar Albrigtsen - "Fra A til Nå" - Featuring Monika Nordli

30 år på veien kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisa en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum.

Mange kjenner han som "Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet", da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum "Alone too long" i 1990. Albrigtsen sin forkjærlighet for country, startet etter at han kom over kassetten "White man sings the blues", av hans store idol Merle Hagard. I denne perioden var nok Albrigtsen mer kjent i Nord-Norge, under pseudonymet "Stoney Albright". Ifølge artisten ble publikum skuffet, da de etter å ha lest plakaten fant ut at den blinde, tannløse bluesartisten fra Amerika, faktisk var en ung, fremadstormende artist, med alle tennene i behold, og i tillegg bodde han i Tromsø. Albrigtsen fortsatte sin karriere med fremadstormende skritt. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplar, og hele Norge hadde øynene på denne mørke nordlendingen, med denne silkemyke stemmen.

Nå 25 år etter, vil noen gjenkjenne ham med låten "She belongs to the rain", noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og "Get together", kanskje var "Beaches of Rio" med Tom Pachecho en favoritt. 16 plateutgivelser har det blitt, og sjangrene spenner seg fra country, blues, rockabilly, jazz, til singer-songwriter.

Av musikalske høydepunkt gjennom karrieren, sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood, gjorde et uforglemmelig inntrykk (1992). Han varmet også opp for selveste Merle Hagard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), Levon Helm (The Band), John Sebastian (Lovin` Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen. Albrigtsen har aldri latt seg forføre av moteblaff eller søken etter kjendisstatus. Da plateselskap og promotører rådet ham til å rendyrke en musikalsk linje, satte nordlendingen foten ned. Han ønsket bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement. Gjennom alle årene i bransjen har møte med publikum vært det viktigste for ham.

Ekteparet Nordli/Albrigtsen møttes i studio høsten 2007, for innspillingen av duetten «A million stars». Samme år ble den utgitt på plata «Moment of peace». De to artistene utviklet et musikalsk samarbeid med påfølgende turneer i Norge. I 2011 gav de ut sine første soloalbum på norsk, «Fotfeste» og «Bilda fra ei anna tid». Platelanseringene førte til en ny norgesturné med tittelen «Dobbelt Norsk». Turneen høstet svært god kritikk fra publikum og journalister, og oppfordringer om å utgi en felles plate, satte spor. Etter at de giftet seg 31.08.13, bestemte de seg for å gå litt utradisjonelt frem. I stedet for bryllupsreise, dro ekteparet i studio. Utstyrt med penn og papir, og hver sin gitar, trillet låtene frem. Dette resulterte i plata "Sjelevenn" som ble gitt ut høsten 2014.

Høsten 2015 gav Albrigtsen ut sin 25 års jubileumsplate "The Sailor". Albrigtsen betrakter dette albumet som en feiring av den musikalske reisa han fortsatt er på. "The Sailor" er en hyllest til publikum og låtene er håndplukket fra tidligere back kataloger, til nyskrevet materiale. Albrigtsen tar deg med tilbake, men han inviterer deg også med videre.

Live presenterer artistene en variert, musikalsk blanding av Albrigtsens største hits, ispedd nye låter fra Nordli. Med seg har de produsenten og gitaristen Ernst Nikolaisen, som er kjent fra musikalske samarbeid med artister som Jørn Hoel, Hilde Heltberg, Paal Flaata og Hellbillies. Det serveres både blues, country og singer-songwriter låter. Tilsett en porsjon Nordnorsk humor, litt lun melankoli, så har du oppskriften på en trivelig aften. 

Terje Sending m/band

Terje er født og oppvokst på Konsgberg. Han flyttet til Langesund i 1989 og ble en del av Wrightegaarden-miljøet sammen med andre personligheter som Stephen Ackles, Vidar Busk, Paal Flaata osv. Her startet de ”mandags-jammen” hvor musikerne møttes til Jam når de var hjemme fra roaden. Terje sin Inspirasjonen er hentet fra Roots og West-Coast miljøet i USA. The Eagles, Poco og Souther,Hillman, Furay band er noen av de han har latt seg inspirere av. Terje har vært på Countryfestivalen Seljord i "alle" år, men også Vinstra, Treungen og Ose festivalene har hatt gleden av hans besøk.

Terje har lang erfaring og er godt bevandret etter å ha holdt på med musikk i over 30 år. Ikke minst har han en trofast fan-skare. I 2016 ga han ut en CD-boks med alt han tidligere har utgitt, pluss 6 nye låter. Han kaller det en musikalsk reise hjennom 30 år. Han har holdt et uvisst antall konserter som alle har mottatt gode kritikker og mottakelser.

Rune Rudberg Band

De fleste kjenner Rune Rudberg fra den kulørte presse, men glemmer hvilken musikalsk karriere han egenlig har .Etter det store gjennombruddet med Ut mot havet i 1988 og nærmere 200000 solgte solgte plater, var Rune det store popidolet i Norge. Og med oppfølgingsalbumet ”Vinger over Europa” fortsatte suksessen.Det var først med det vanskelige tredjealbumet ”Lysene fra land” at pop-idol-perioden var over, og en normalisert hverdag var begynt.Rune skiftet da gear fullstendig og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia. I denne omgang kom det to album – som begge hadde en mengde hitlåter – og Rune var igjen på topp – men denne gangen i en annen genre. Men Rune var ikke fornøyd med bare å spille i danseband. Han har alltid vært en stor fan av countrymusikk, og da Scandinavia ville holde på med sitt, sluttet Rune for å lage et countryalbum på norsk. Det ble albumet ”Tidevannsbølger”. Men Rune er en fyr som ikke nødvendigvis repeterer seg selv, så da NRK ville ha med Rune i Melodi Grand Prix i 1996, svarte han jatakk, men nå med Scandinavia igjen.

Deretter fulgte to samleplater ”Landeplager” med alle hans hits og ”Halfway to paradise” med leftovers og albumlåter. Ny soloplate fulgte så: Mot nye eventyr” og Rune fikk en hit igjen. Denne gangen het den ”1001,1002,1003”. I den senere tid har Rune virkelig gitt seg countryen i vold. Med platene ”Gone Country” og ”Runaway” og ”Strong Enough”har han opplevd å få god kritikk (!) og en mengde godord. Henning Eriksen har produsert alle disse platene – som har engelske tekster.

Samme mann har også produsert de fleste sangene på ”Tro”, der Rune er tilbake med norske tekster.

Det var tydelig at publikum ville ha dette . CD’en gikk til nr 1 på VG lista, og lå på denne lista i flere måneder i 2013. Den fikk gode kritikker og meldinger fra fansen om at dette var den beste cd’en til Rune noensinne. Året 2013 ble avsluttet med Spellemannsprisnominasjon for ”Tro” og ny samleCD – 40 første hits”. November 2014 kom det live dvd/CD Live fra Sel. ,og «Tro» ble fullt opp med albumet «LEVD LIV» i juni 2015 som også kom høyt opp på VG lista og har blitt en kjær plate for fansen.

I 2016 ble Rune Rudberg invitert med på en produksjon av en rendyrket countryplate med coverlåter. Det ble ganske snart klart at dette skulle bli en Rune Rudberg plate og litt annerledes i stil enn de han gir ut med RUNE RUDBERG BAND. Kindly keep it country ble lansert i juni til gode kritikker og har også figurert på spillelistene til flere europeiske og australske country-radio-stasjoner.

Arne Benoni & Ottar Big Hand

De har holdt på så lenge vi kan huske. Eerspurte og folkekjære i hele Skandinavia er de Suliskongen og Lofotsheriffen. 

De er good ol' boys - trygge, hardføre , ramsalte karer med dype røer i et dramask landskap av ell og jord, hav og strie strømmer. Begge har enorm respekt for de nådeløse omgivelsene hvor kysolk l alle der klorte seg fast, trossa iskald storm, frådende regn og og illsinte bølger, oe med livet eller håpet som innsats. Begge bærer i seg bevisstheten om under- og overjordiske skapninger, født av trolske naturkreer som vilkårlig fordelte angst, skyld og fortvilelse med usvikelig sjenerøsitet. Begge er oppvokst der mørkeda gir liv l saig bannskap og skrøner, udødelige myter og sviende lengsel. Begge har opplevd at det skimrende nordlyset våker ved drømmenes vogge og grav. Hver for seg har de se forbi storhavet, ut i verden. Hver for seg har de reist l Nashville og skapt ny norsk historie i countrymusikkens hjemland. 

Hver for seg har de delt sang og scene med sine egneidoler, de fremste amerikanske arstene i sjangere fra tradisjonell western l outlaw country rock. De har kryssa hverandres veier, gå et par av de samme sene - men aldri samdig. Ikke før nå. Sammen utgjør Arne Benoni og Oar Big Hand Johansen et krasenter på vår musikalske arena. Dueen "Good Ol' Boys" kommer som single og video allerede i starten av oktober. Full CD med elsporet + helt nyskrevne låter, slippes 1. februar 2017. Utgivelsen følges opp med landsomfaende kulturhus-turné i februar og mars. I llegg gjester de fesvaler og lokale markedsdager og arrangementer utover våren, sommeren og høsten 2017. Arne Benoni er en av våre sterkeste tolkere av Jim Reeves' sanger. 

Til strålende krikker turnerte han i 2014 med sin egen kabaret i forbindelse med 50-års-markeringen for Reeves' bortgang.Benoni har dligere samarbeidet og opptrådt med verdensstjerner som Doe West og Lynn Anderson. Han har l med stå på scenen i Nashville's legendariske Grand Ole Opry! I 2015 feiret Oar Big Hand 50 år som arst. Jubileet var på ingen måte et endelig mål, men en vikg og imponerende milepel i en lang karriere. Blant andre høydepunkter trekker Big Hand gjerne fram minnerike opptredener på Bluebird Café i Nashville, 2 Spellemannpriser og hederstlene Æresslusk i Sulis og Ambassadør for Fauske kommune. Dessuten har den røslige nordlendingen gjort seg fortjent l Oslo kommunes kulturpris som han ble ldelt i 2014.

Emission

Emission er et forholdsvis nyetablert danseband med country og rock på repertoaret. Medlemmene i bandet er Grethe Stulien Lauen, Øystein Lauen, Frode Ro, Erling Gundersen og Helene Stulien Lauen.

De fleste musikerne i Emission har lang erfaring fra andre band, bl.a. Riders.

Bandet holder seg hovedsakelig til musikken fra 1970-1990-tallet, spiller dansemusikk/ coverlåter, og lar seg inspirere av artister som bl.a. Eric Clapton, Delbert MC Clinton, Tanya Tucker, Mary Chapin Carpenter, Rolling Stones, Eagles med flere. Emission er kjent for å ha god kontakt med publikum og skaper alltid god stemning når de spiller opp til dans.

Medlemmene er godt bevandret i mange musikksjangere, og har 3 vokalister slik at det blir god variasjon vokalmessig. Med så mange erfarne musikere har bandet gode muligheter for å sette sammen et variert repertoar som er tilpasset det publikumet de har til enhver tid. 

Boots Band

The Boots Band fra Notodden gikk imot strømmen og spilte countryrock i en by som er blå til beinet.

Bandet har holdt det gående siden 1997 og har på den tiden turnert Norge på kryss og tvers. Takket være Line Dance hitten Sugar & Pie har The Boots Band også fått stemplet passene sine i land som Svergie, Danmark, Frankrike og England.

Debutplaten til bandet kom i 2003. «Out in the Country» rundet 6000 solgte eksemplarer innen det første året var omme og singelen Cadillac Drive var en gjenganger på radiokanalene og Norsktoppen. Oppfølger albumet, «One size fits all» fikk god mottagelse av presse og publikum og stadfestet bandets rykte som et velspillende og fantastisk artig live band.

Bandet er nå aktuelle med sitt nye album Heddal. Dette er bandets fjerde utgivelse, men det første med norsk tekst.

The Boots Band består av Oddbjørn Holla (vokal, akk.gitar), Håkon Hansen (trommer), Tor Ånon Kleivane (bass), Olav Torgeir Kopsland (gitarer, mandolin, dobro, pedal steel) og Lasse Hafreager (piano/orgel)